OVER PiD

Consulting is meer dan advies geven

Samen met de ondernemer een toekomstbestendige organisatie bouwen.

Als je verandering in je organisatie doorvoert, gaat dit altijd met ups en downs. Het is iets nieuws en dat is spannend. Zeker als het dreigt te falen, dan is volharen en loslaten niet gemakkelijk. Maar het is net als bij leren fietsen. Als de zijwieltjes (het vertrouwde) eraf gaan voelt het heel onwennig en zoek je steun bij je omgeving (had op schouder van ouder) en dan nog komt de onvermijdelijke aanvaring met de straat, muur of struik. Als je ouders dan gelijk de zijwieltjes er weer op schroeven, dan doet dat iets met je zelfvertrouwen. Dit is metaforisch voor veranderprocessen bij organisaties, lukt het niet, dan gaan we terug naar het oude en soms nog erger, gaan we nog meer veiligheden (suboptimalisaties) inbouwen.

Stuiterballen:
Ik zie de mensen in een organisatie als een pot met stuiterballen. Als je er niets mee doet, dan gebeurt er ook niets. Als je de deksel eraf haalt en haalt er een stuiterbal uit, dan komt deze in beweging. Maar als de andere stuiterballen nog in de pot zitten, dan ligt de beweging snel stil. Gooi je alle stuiterballen eruit en geef je ze de ruimte, dan zullen ze stuiteren, elkaar in beweging brengen en verrassende kanten op gaan die je niet had verwacht.

PiD neemt je mee in dit proces van vallen en opstaan met als uiteindelijk doel het zelfstandig ‘leren fietsen’ van de organisatie.

[contact-form-7 id=”7″ title=”Contact form 1″]

Contact

Heeft u een vraag of advies nodig?
Vul ons contactformulier in.

Direct telefonisch contact?

+31 (0)6 15 637 033